Burgardiner findes i næsten lige så mange farver og varianter som der er udstillere. Nogle gange er man fristet til at tro, at selve udstillingen går ud på, at have det fineste bur, og i visse tilfælde kan man dårlig nok få øje på katten for alle de pailletter, glitter og flæser. Jeg foretrækker selv noget fint, men enkelt i en farve, der passer til katten. En sort kat med orange øjne ser for eksempel fantastisk lækker ud mod et ensfarvet orange stykke stof. Man kan sagtens købe færdige burgardiner, men de fleste syr dem selv.

Sådan syr du dine egne burgardiner

Burgardinerne skal dække alle sider, undtagen forsiden af buret. Du har også brug for et liggeunderlag til gulvet i buret, og et tæppe eller stykke stof til at lægge oven på buret. Som liggeunderlag kan du bruge en lille rest gulvtæppe eller en anden form for tæppe, hvis du ikke vil sy dit eget liggeunderlag. Du kan også købe et blødt stykke skind, som tit kan fås på udstillinger i alle mulige farver, og som passer perfekt til burets mål. Topstykket er beregnet på at dække buret til, så katten får ro og fred.

Et enkeltbur er ca. 75 cm bredt, 60 cm højt og 60 cm dybt. Liggeunderlag og topstykke skal derfor være 75 x 60 cm. Hvis du vil have rynker på dine gardiner, vil de færdige burgardiner måle omkring 250 x 75 cm med en kanal langs den ene langside, som du kan trække et rynkebånd igennem.

Der er flere måder at fæstne burgardinet på. Når du syr gardinerne, kan du sy 30-40 cm lange dobbelte bindebånd langs kanalen med ca. 30 cms mellemrum. Et nemt alternativ er at købe små ’gardinklemmer’, som du kan sætte burgardinerne fast med.