Når hvalpen er cirka tre uger begynder mælketænderne at vokse frem. Normalt har hvalpen 28 mælketænder og den voksne hund har 42 tænder. Tandskifte pågår som oftest når hvalpen er cirka fire til seks måneder. Under tandskifte fra mælketænder til permanente tænder, kan det ske at en mælketand ikke løsner sig som den skal.

Det kaldes for persisterende mælketænder når mælketanden bliver siddende tilbage trods det, at den permanente tand er vokset ud.

Skal tanden trækkes ud?

Blivende mælketænder kan forårsage bidfejl hos hunden, da de permanente tænder kan vokse ud i en forkert position. Ved 6 måneders alderen skal alle mælketænder være skiftet. Hvis det ikke sker, må mælketænderne trækkes ud, da de kan skade de permanente tænder.

Hvad kan jeg selv gøre?

Hos visse hunde kan man forsigtigt vrikke mælketanden løs. Vrik lidt på mælketanden flere gange dagligt og mærk efter om den begynder at løsne sig. Hvis tanden ikke virker til at løsne sig, og den permanente tand er vokset ned, skal mælketanden trækkes ud.

Få din dyrlæge til at kigge i munden på din hvalp samtidig med at den vaccineres. Hvis hvalpen ikke taber sine mælketænder, bør du kontakte din dyrlæge igen så hurtigt som muligt.